Speranţe şi viziuni la Tabăra ASPHAR de la Rădăşeni

Speranţe şi viziuni la Tabăra ASPHAR de la Rădăşeni

 

Ziua de miercuri a adus noi provocări pentru tinerii participanţi la tabăra SF & Fantasy ASPHAR de la Rădăşeni.Prof. CĂLIN DĂNILĂ ne-a vorbit blând pe tema  literatură vs. televiziune,  convingând că am avea numai de câştigat dacă am ascunde pe undeva telecomanda şi dacă, măcar, am mai răsfoi cărţile. Nu de alta, dar cuvântul scris rămâne, cu toate că aspectul e valabil şi în tot ce apare pe net ( dar parcă nimic nu se compară cu foşnetul unei pagini întoarse ).

Umoristul CONSTANTIN HORBOVANU, invitat special astăzi şi, totodată, membru marcant al Clubului de Iniţiativă Literară, şi-a menţinut părerile favorabile despre apetenţa cu care este asimilat umorul rus ( în comparaţie cu cel american sau englez ) pe meleaguri mioritice. Umorul ca umorul, am zis doar în sinea mea, mare păcat că dinspre ruşi ne vin în ultimele zile doar motive de plâns…Şi tot dl. HORBOVANU a mai lansat o idee ce impune la meditaţie: „Dacă evoluţia merge fără a schimba omul din om, e în regulă…”   Cam în acest punct a ajuns şi MIRCEA NANU MUNTEANU, omul de presă care mănâncă science-fiction pe pâine, convingând instantaneu, în timp ce  FLORENTIN HAIDAMAC a adus vorba despre scrierile sale  Adnana şi  Dispensarul SF,  ne-a incitat cu lansarea de săptămâna viitoare a lui  Jack vindecătorul şi mai la toamnă a unui ghid de supravieţuire post-apocaliptic  Invazia zombie  ( brrrrrr ! ).

Doctorul HAIDAMAC a venit cu o propunere interesată şi anume programul  Carte pentru medicamente  prin care îşi scoate cărţile la licitaţie, iar banii rezultaţi sunt folosiţi pentru tratarea suferinţelor celor nevoiaşi.  Încă o dovadă că SF –ul e bun pentru sănătate !

ALMA GAVRIL